Les dues fletxes

Si ens claven una fletxa a la cuixa ens farà mal. Sentirem un dolor intens provocat per la fletxa clavada al nostre cos. Sentir dolor quan ens claven una fletxa és natural, és inevitable. El dolor apareix de sobte, es manté durant un temps (depenent de quan triguem a anar al metge!), i finalment minva fins a desaparèixer completament.

Però en ocasions aquest dolor provocat per la fletxa va acompanyat d’un seguit de pensaments: Serà greu? Tornaré a caminar? I si no em recupero totalment? Podré continuar fent la feina que faig amb aquestes seqüeles? I si no puc treballar? Com m’ho faré per pagar la hipoteca? I si ens desnonen? Que els passarà als meus fills? Per què m’ha hagut de passar això a mi? És que no hi ha justícia en aquest món?!!

Aquests pensaments no fan més que afegir patiment al dolor. I el patiment, a diferència del dolor, no és inevitable: És una opció.

És per això que el Buda ens va dir que la primera fletxa ens fereix, però que som nosaltres mateixos els qui ens clavem la segona fletxa, la del patiment.

Fins quan continuaràs clavant-te fletxes?

 

 

2 respostes a “Les dues fletxes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s