La “dieta” mindfulness

Molta gent em pregunta: “Escolta Jordi, amb això de l’atenció plena o el mindfulness què aconseguiré?”.

La majoria pensen que la pràctica de l’atenció plena ens dona alguna cosa, alguna habilitat nova, alguna capacitat que no teníem abans, algun super-poder (?).

Crec que és just al contrari. La pràctica de l’atenció plena no ens dona RES. Més aviat ens treu coses, ens descarrega, aprima el nostre ego tot eliminant allò que amb el pas del temps s’ha anat afegint i ha acabat per sepultar sota quilos i més quilos d’expectatives, creences, pors i condicionaments diversos allò que en realitat som.

Al sentir això molts somriuen fent un gest d’aprovació a l’ imaginar-se el nou aspecte tan saludable, esvelt i atractiu que tindrà els seu nou ego una vegada sotmès a la dieta mindfulness. A la fi, alliberat d’aquest excés de pes innecessari.

Però… un moment, això no acaba aquí!  La dieta mindfulness continua consumint implacablement el nostre ego, com si es tractés d’un càncer o un virus letal, aprimant-lo més i més i més fins que deixa de tenir un aspecte esvelt i saludable i es torna fràgil, caquèctic, moribund.

prim

 

I finalment arriba el dia (o no) en que l’ego és aniquilat i es desintegra. I el vent escampa la seva pols i aleshores queda a la vista allò que som i que sempre hem estat: Llum, Energia, Ànima, Consciència, Déu, Brahman, Tao o com li vulguis dir.

dust-1523106_1920

Creus que ja ha arribat el moment de posar-se a dieta? Tu sabràs.

 

 

2 respostes a “La “dieta” mindfulness

  1. Buenisimo amigo,una dieta anti ego,la solución a esta sociedad del tener más que del ser😘

    El dl, 20 ag 2018 a les 8:01 Jordi Guarinos va escriure:

    > Jordi Guarinos posted: “Molta gent em pregunta: “Escolta Jordi, amb això > de l’atenció plena o el mindfulness què aconseguiré?”. La majoria pensen > que la pràctica de l’atenció plena ens dona alguna cosa, alguna habilitat > nova, alguna capacitat que no teníem abans, algun super-po” >

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s