L’ull que (quasi) tot ho veu

Un ull ho veu tot menys a ell mateix. L’ull sap que tot allò que pugui ser vist per ell no és ell.

De la mateixa manera nosaltres no podem conèixer el que som ja que si podem conèixer una cosa vol dir que nosaltres no som aquesta cosa.

Per això l’única forma de conèixer el que realment som, la nostra autèntica essència, és seguint la denominada via negativa.

La via negativa és utilitzada per alguns mestres de la sabiduria perenne per indicar-nos, per apuntar (no és possible fer res més) cap allò que som.

Fem una prova. Tanca els ulls i para atenció a allò que apareix en el teu camp de consciència ara mateix. Potser és una sensació del teu cos. Si ets capaç de percebre el teu cos vol dir que tu no ets el teu cos, veritat?

Torna a provar. Potser ara apareix una emoció (alegria, por, tristesa…). La pots percebre? Evidentment que si. Doncs això vol dir que el que tu ets no és això.

Torna a provar. Ara apareix un pensament. L’has percebut? Doncs el que tu ets tampoc és això.

Què queda llavors? Què és allò que tot ho percep i observa però que no pot ser mai percebut ni observat?

Posa-li el nom que vulguis (mai podrà ser l’adequat per inexacte i limitat).

Això és el que tu ets.

 

 

 

2 respostes a “L’ull que (quasi) tot ho veu

    1. Lo que conocemos por “realidad” es una manifestación de la Conciencia (o Ser, Dios, Energía, Tao, Todo-lo-que-es…o como queramos llamarlo). No es que la realidad no sea real. Más bien se trata de que la realidad no es lo que nosotros creemos que es. ¿Una película proyectada en una pantalla es real? Bueno, efectivamente la película como “película ” es real pero si tomamos la película como si fuese la vida real entonces nos equivocamos. ¿quién crea la ilusión? La Conciencia que es lo único que existe. ¿Por qué? No hay una razón entendible. Forma parte de la danza cósmica, de Lila como dicen los hindúes.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s