Amor amb A majúscula

Tota la vida hem sentit parlar i hem parlat de l’amor. Incomptables llibres, poemes, cançons i pel.lícules tracten de l’amor. No hi ha motiu més noble per justificar els nostres actes: Treballar per amor, cuidar per amor, escriure per amor, morir per amor…

Però ens hem aturat alguna vegada a pensar de quin amor parlem quan parlem de l’amor?

Hi ha un amor que s’escriu en minúscula i que la majoria coneixem bé. És l’amor que respon a una causa (estimo la meva feina perquè fa sentir-me útil a la societat). És l’amor condicional (jo t’estimaré si tu també m’estimes). És l’amor just, raonable, adequat, lògic, comprensible. I per damunt de tot, és un amor centrat o dirigit cap a una persona, animal o objecte. Quan perdem aquest amor ens sentim incomplets i dividits.

Però hi ha un altre Amor. Un Amor amb A majúscula.

Aquest Amor és la llum encegadora que no forma ombres.

És el foc que ho consumeix tot i no deixa cendres.

És l’huracà que arrenca els arbres de soca-rel.

Aquest Amor no va dirigit a ningú ni a cap objecte. No depèn de res ni de ningú. No canvia amb el temps. No pot créixer ni pot minvar. És etern, complet, inesgotable, silenciós, perfecte, acollidor. Tot ho inclou i res queda fora.

Aquest Amor és el que tu i jo, i totes les coses son.

No es pot dir res més.

No existeix res més.

 

Una resposta a “Amor amb A majúscula

  1. Hola Jorge Ojala totes les parelles tinguessin aquest AMOR I quina sort els que el coneixem i tenim. Fas bé en donar-lo a conèixer perquè hi ha gent que pot estar confosa i creure que te aquest tipo d’AMOR quan en realitat no el te. Salut i cuidat

    > El 14 ene 2019, a las 7:28, Jordi Guarinos escribió: > > >

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s