El Viatge de l’Heroi.

La vida és un gran viatge. Naixem en un lloc, un temps i una família determinada. La nostra vida és inèdita i irrepetible. No hi ha dues vides iguals. Però malgrat no hi ha dues vides iguals, si que hi ha una sèrie d’etapes o patrons que es repeteixen a totes les vides. 

Es tracta de la plantilla sobre la qual escrivim la nostra història personal. Aquesta plantilla rep el suggerent nom del Viatge de l’Heroi.

Aquest és el nom que li va donar l’antropòleg i mitòleg americà Joseph Campbell al procés de canvi i transformació personal que experimentem en major o menor mesura tots els éssers humans. Trobem nombroses referències a aquest viatge en camps com la mitologia, l’art i la psicologia. El psicòleg i psiquiatre austríac Carl G. Jung va fer referència a aquest viatge de transformació donant-li el nom de procés d’individuació

En aquest viatge ens confrontem amb poderoses energies (anomenades arquetips segons la terminologia junguiana). Alguns arquetips actuen com els nostres aliats i ens ajuden a avançar en el nostre camí. I també ens topem amb altres arquetips que ens amenacen, ens repten i ens poden posar en perill. Ens situen cara a cara amb les nostres pors i també amb aquells aspectes de la nostra persona que volem ignorar o negar. L’heroi (o sigui, cadascú de nosaltres) haurà de lluitar contra el seus monstres particulars. Quan l’heroi venci la bèstia podrà tornar a casa victoriós. Tornarà com un home nou, transformat, complet. 

Tots sabem que disposar d’un bon mapa pot facilitar-nos enormement el viatge. 

Però existeix algun mapa que ens sigui d’utilitat per aquest viatge? Alguna carta marítima que ens faciliti aquesta travessa? Afortunadament, si. Però deixeu-me que això us ho expliqui un altre dia.

5 respostes a “El Viatge de l’Heroi.

  1. Buenas querido amigo.Yo como viajero empedernido que soy en este fabuloso y dinámico viaje que es la vida,creo que dicho mapa lo vamos dibujando según avanzamos.

    M'agrada

  2. Hola Jorge!

    Ostres està molt interessant aquest tema..vaig veure la informació que vas enviar del taller però no em va massa bé perquè els dissabtes acostumo a estar fora.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s