D’herois, mapes…i el Tarot de Marsella.

-Tarot? Estàs parlant seriosament? – em diu mirant-me amb una mescla de sorpresa i incredulitat i tot seguit arrufa el nas.

-Si, Tarot. Concretament el Tarot de Marsella. Et sorprèn?

-Home, doncs la veritat és que si. Això del Tarot sempre m’ha sonat a presa de pèl. Gent que s’aprofita del patiment d’altra gent per fer diners.

-T’entenc perfectament. Jo abans pensava el mateix. Però resulta que el Tarot va ser creat amb una intenció completament diferent. 

-Ah si? Explica’m. T’escolto.

-Aquells que han estudiat a fons el Tarot de Marsella, una de les versions més antigues del Tarot que data probablement del segle XIV, han arribat a la conclusió de que més enllà d’un joc de cartes, es tracta d’un llibre que recull la saviesa acumulada per la humanitat durant segles. 

-Un llibre? I de què tracta aquest llibre?

-Doncs aquest llibre tracta de tu i de mi. Tracta de nosaltres i de tothom. Tracta dels virus i de les galàxies. Tracta de les emocions i dels pensaments. El Tarot tracta dels processos i dels canvis que experimenta tot allò que existeix a l’Univers. A l’extrem orient tenen el I Ching o llibre de les mutacions. A Europa tenim el Tarot de Marsella.

-No ho acabo d’entendre. Què vols dir amb això dels processos i dels canvis?

-Fa uns 2500 anys un filòsof grec, Heràclit, va dir una cosa semblant a això: “El canvi és l’únic constant que hi ha a la vida”. Tot està sotmès al canvi. Absolutament tot i tothom. Però aquest canvi no és atzarós. Segueix un patró i unes pautes. Els canvis es succeeixen i s’organitzen en forma de processos. Em segueixes?

-No n’estic massa segur…

-Mira: una llavor cau a terra i germina, comença a créixer primer a les profunditats de la terra i després surt a la superfície. Més tard apareix un petit tronc i unes branques, i després les fulles i les flors. Finalment dona un fruit. La llavor s’ha transformat en fruit i per fer-ho ha seguit un procés perfectament definit. 

-Ara ho entenc. Em dius que el Tarot és un llibre que ens explica com es transforma la llavor en fruit.

-Exactament. O també podem dir que el Tarot és un mapa que ens ensenya com arribar del punt A al punt F  passant per B, C, D i E. 

-Un mapa…m’agrada aquesta idea. 

-L’altre dia vam parlar del viatge d’autoconeixement que fem cadascú de nosaltres al llarg de la nostra vida. Un viatge d’autoconeixement i de transformació.

-Et refereixes al viatge de l’heroi?

-Si, això mateix. Doncs saps quin mapa podem fer servir per orientar-nos durant aquest viatge que ens conduirà pels cims més elevats i per les cavernes més fosques i profundes de la nostra persona? Un mapa que ens mostrarà amb exactitud les diferents etapes del nostre recorregut.

– El Tarot de Marsella! Però com….

– Per avui ja n’hi ha prou. Si et ve de gust, continuarem parlant un altre dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s