Menjar sopa amb forquilla

Qui em coneix diu que soc una persona amb la ment inquieta. Ple de curiositat, m’agrada qüestionar, investigar, experimentar, ampliar els límits del meu coneixement i finalment arribar a conclusions provisionals, mai definitives, que al cap d’un temps, més curt que llarg torno a qüestionar, investigar…i sant tornem-hi!

Aquesta peculiaritat de la meva personalitat, que no m’atreviria a qualificar de virtut o defecte, m’ha posat en contacte amb un bon nombre de disciplines, doctrines, tècniques i sistemes ideats per apaivagar el malestar i el patiment humà. Finalment això és el que des de fa molts anys em mou.

I després de tots aquests anys, què he après? M’agradaria pensar que moltes coses però la veritat és que no n’estic massa segur.

He après que la majoria de disciplines, doctrines, tècniques i sistemes que he estudiat (i he comprovat) aporten alguna cosa bona.

I també he après que si fas servir sempre una forquilla et podràs menjar bé la truita o les mandonguilles però fracassaràs estrepitosament si proves de menjar sopa.

Constantment parlo amb persones que em diuen que han descobert una tècnica infalible o que han après un sistema que ho arregla tot. S’han enamorat d’una disciplina o d’una doctrina determinada i pensen que qualsevol problema de qualsevol persona pot arreglar-se fent servir aquesta eina.

Abans jo també m’ho pensava. Ara somric i amb molta tendresa penso que amb una forquilla no et pots menjar la sopa.

5 respostes a “Menjar sopa amb forquilla

 1. Bona reflexió!!
  Es ben cert, no tot va bé per qualsevol necessitat. Hi ha cops que inclús tenin tota la cuberteria ( culleres, forquilles i ganivets), descubrim que el fa falta es fer abstinència de sopa o dejuni………

  M'agrada

 2. És una proposta útopica. Si la sopa és de fideus puc beurem el caldo i després en la forqueta serà més fàcil menjar-se els fideus. Si fora puré en paciència algo aniríes agafant, encara que tardares molt. isabel

  Liked by 1 person

  1. Potser si que és possible arribar a menjar-se la sopa amb forquilla però estaràs d’acord amb que la forquilla NO ÉS l’eina més adequada per menjar sopa. De la mateixa manera una determinada eina terapèutica o d’autoconeixement por ser adequada en certes situacions però és difícil que sigui sempre la millor per totes les situacions i per totes les persones. Aquest era el sentit que li volia donar a aquesta entrada. Gràcies per participar. 🙂

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s